Közzétéve:

Jetskik a Balatonon??

BY: nabeadmin / 0 COMMENTS / CATEGORY: Egyéb

Hamarosan indulhat a magyar fejlesztésű elektromos jetskik gyártása, amelyekből a tervek szerint több százat is telepítenének a Balatonra.

Sokatmondó a „Narke” elnevezés is, ami egy, a cápákkal rokon ragadozó tengeri állat, az elektromos rája neve.

A 4 méter hosszú, 380 kg-os vízi közlekedési eszköznek nevezett sporteszköz kb. 1,5 órás üzemidővel, 55 km/h rendkívül veszélyes sebességgel tud száguldani nagy zajt előidézve a hajótest vízbe történő csapódásaival, így vége is lenne a Balaton mai “családi paradicsom” jellegének.

A Balaton Közép-Európában a legnagyobb sekély vizű, fürdőzésre, vitorlázásra és egyéb, másokat nem zavaró vízi sportolásra ragyogóan alkalmas tó. Vízének összetétele és készletének nagysága miatt is egyedülálló.

Ha meg akarjuk őrizni a Balaton mai nagyrészt nyugodt jellegét, akkor aláírásával fogadja el az elektromos jetskik Balatonon történő elterjesztése elleni petíciónkat.

Az alárás menete:

  1. Lépj be az interneten az alábbi linkre:

https://www.peticiok.com/nem_kell_a_balatonra_se_motorcsonak_se_jetski_akarmilyen_motor_hajtja_is?a=2

Itt olvasható a petíció, és a jobb oldalon megjelenik az aláírás ablaka.

  1. A jobb oldalon be kell írni a nevet, az emailcímet és a települést. Lehet, de nem szükséges indokolni az aláírást. Alul pipát kell tenni az “Elfogadom a Szolgáltatási Feltételeket és az Adatvédelmi Szabályzatot” előtti kockába.

Ha valaki nem akarja hogy a neve megjelenjen, vegye ki a pipát az “Aláírásom legyen mindenki számára látható.” előtti kockából.

  1. Végül kattints az ”Aláírás”-ra!
  2. Ezután a szolgáltató ellenőrzi, hogy Te vagy Te, és azt is, hogy komoly a szándékod. Kapsz tőle (azonnal) egy emailt az aláírásnál szereplő emailcímre. Ezt meg kell nyitni, és az emailben szereplő linkre kell kattintani. Megjelenik a peticiós honlap, ahol zöld doboz mutatja, hogy az aláírásodat elfogadták, és fölkerültél az aláírók listájára.

Aki nem járult hozzá a neve közzétételéhez, az is fölkerül, de a nevét nem hozzák nyilvánosságra a petíciós honlapon.

Az eszközről és a bemutatóról  részletesen beszámolt a www.balatontipp.hu oldal:

Az alábbi helyeken írtak a bemutatóról:

narke.com      vitorlazasmagazin.hu    burzsuj.blog.hu   hirado.hu  hajozas.hu