Közzétéve:

A NABE megkoszorúzta a Balatont

BY: nabeadmin / 0 COMMENTS / CATEGORY: Egyéb

A Nők a Balatonért Egyesület a hagyományokhoz híven, a Balaton megkoszorúzásával ünnepelte az idei Víz világnapot. Március 22-25 között tizenkilenc településen, Balatonkenesétől Keszthelyen át Siófokig változatos programok fogadták az érdeklődőket.

A 2018. évi Víz Világnap nemzetközi szlogenje a “Védd természetesen!”. Árvizek, aszályok, vízszennyezés — mind károsítják a növényzetet, a talajt, a folyókat, a tavakat, ellenük kell fölvenni világméretekben a küzdelmet. A Balatonnál a problémák mások: a természetes partszakaszok jelentős csökkentése, a meder iszaposodása, új inváziós fajok megjelenése a tóban és a parton — ezek a NABE fő témái az idei világnapon.

Az ünnepen nemcsak a problémákról, hanem egyesületünk megoldási javaslatairól is szó esett. A programokat családiasra szerveztük, a kicsiket és a nagyokat is vártuk.

Séta a vizekért, a települések közkútjainak bemutatásával, forrás tisztítással, a tóparton vízbár, vizes totó (jutalmaztuk a győzteseket!), vízlábnyom-számítás, víznapi piknik — ki-ki megtalálhatta az őt legjobban érdeklő programot. Sajnos, az időjárás idén nem volt kegyes hozzánk, télies tavaszban fogadtuk az érdeklődőket.

A Balaton most nagyon szép, sok víz van benne a Természet jóvoltából, minősége kiváló, fürdésre alkalmas. Vigyázzunk rá idén is! — ez a világnap ünnepén fő üzenetünk.