1 százalék

1szazalek

 

A Balaton múltját és jövőjét vigyázzuk

"LÁSS A POLCOK MÖGÉ!" kiállítás

Útjára indult a Bors Alapítvány és a Magyar Természetvédők Szövetségének tudatos fogyasztással kapcsolatos fotókiállítása

Mindannyian fogyasztók vagyunk, nap mint nap vásárolunk, és „szavazunk” pénzünkkel egy-egy termékre.Tudatos fogyasztóként jó lenne, ha igyekeznénk megfontolni vásárlásainkat, keresnénk a helyi beszerzési forrásokat, friss, szezonális élelmiszert. Ebben próbál segítséget nyújtani a fotókiállítás, amely jövő április végéig 12 helyszínen kerül bemutatásra. Balatonedericsen a Nők a Balatonért Egyesület szervezi a kiállítást a Dr. Nagy Endre Általános Iskolában.

ederics3

 

„A felmérések azt mutatják, hogy sajnos vásárlásaink egyre nagyobb részét bevásárlóközpontokban, szupermarketekben bonyolítjuk le, így nagyon fontos lenne, hogy minél több üzletben jelenjenek meg az ökológiai gazdálkodásból, vagy méltányos kereskedelemből (fair trade) származó termékek.” – mondta Kapitányné Sándor Szilvia, a Magyar Természetvédők Szövetsége programvezetője.

„A bevásárlóközpontok térnyerésével párhuzamosan sokan keresik a régi ízeket, hagyományos élelmiszereket, a termelői piac hangulatát is. Szeretnénk, ha a kiállítás nyomán sokan kedvet kapnának a kertészkedéshez, vagy ahhoz, hogy kilátogassanak a helyi termelői piacra.” – tette hozzá Szauer Rózsa a  Nők a Balatonért Egyesület munkatársa.

A kiállításhoz kapcsolódóan a látogatók egy teszt segítségével képet kaphatnak arról, mennyire tudatos fogyasztók, és felmérhetik azt is, hogy mennyire alaposan nézték meg a kiállítást. Emellett bevásárlós játék is várja a szórakozni vágyókat.

A kiállítás Balatonedericsen az iskolában, január 9-16-ig, 16-21ig Balatonalmádiban, a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumban napközben látható. Megrendezését a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programja támogatta.

 További képek:

 

További információ ide kattintva elérhető és itt kérhető:

Szauer Rózsa, Nők a Balatonért Egyesület, elnök 30 474 4233, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Horváth Marianna Nők a Balatonért Egyesület Balatonedericsi Csoport, csoportvezető: 30 346 8362

Kapitányné Sándor Szilvia, Magyar Természetvédők Szövetsége, programvezető, (1) 216-7297, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.