1 százalék

1szazalek

 

A Balaton múltját és jövőjét vigyázzuk

Víz világnapi összefoglaló- 2017

viznap fonyod cikkhezA NABE megkoszorúzta a Balatont -- A Nők a Balatonért Egyesület a hagyományos koszorúzással ünnepelte az idei Víz világnapot a jeles nap után, a hétvégén, húsz településen Balatonkenesétől Keszthelyen át Siófokig. 

Rendezvényeinkről készült képek, videók megtekinthetők közösségi oldalainkon.

A Víz világnap hetében részt vettünk a régió ünnepi eseményein, és mi magunk is szerveztünk programokat. Március 21-én Siófokon a Balaton Fejlesztési Tanács konferenciáján Szauer Rózsa, a NABE elnöke, aki "Nők, a víz és a Balaton védelméért" címmel mutatta be egyesületünk tevékenységét.
Családi programjainkat idén a kicsik köré szerveztük.
A balatonkeresztúri Csillagvirág művészeti óvodában az ünnepi foglalkozáson menthettünk békát, varázsoltunk esőt, vízvizsgálatokat végeztünk, és a "Vigyázz Rám!" Balaton óriástársasjátékkal körbehajóztuk a Balatont. A NABE budapesti csoportja is óvodai foglalkozásokkal járult hozzá az ünnephez a gazdagréti Pitypang óvodában, az Aranykapu és a Szivárvány óvodában. Balatonarácson a vízmű működését mutatták be a DRV munkatársai. Balatonakarattyán Szűcs Anikó fotókiállítását nyitottuk meg. Ábrahámhegyen a NABE csoport felújította a Ságvári forrást, ünnepélyes átadását a vílágnapra időzítettük.
A Balaton most nagyon szép, sok víz van benne a Természet jóvoltából, minősége kiváló, fürdésre alkalmas. Vigyázzunk rá idén is! -- ez a világnap ünnepén fő üzenetünk.