1 százalék

1szazalek

 

A Balaton múltját és jövőjét vigyázzuk

Friss hírek

"LÁSS A POLCOK MÖGÉ!" kiállítás

Útjára indult a Bors Alapítvány és a Magyar Természetvédők Szövetségének tudatos fogyasztással kapcsolatos fotókiállítása

Mindannyian fogyasztók vagyunk, nap mint nap vásárolunk, és „szavazunk” pénzünkkel egy-egy termékre.Tudatos fogyasztóként jó lenne, ha igyekeznénk megfontolni vásárlásainkat, keresnénk a helyi beszerzési forrásokat, friss, szezonális élelmiszert. Ebben próbál segítséget nyújtani a fotókiállítás, amely jövő április végéig 12 helyszínen kerül bemutatásra. Balatonedericsen a Nők a Balatonért Egyesület szervezi a kiállítást a Dr. Nagy Endre Általános Iskolában.

ederics3

 

„A felmérések azt mutatják, hogy sajnos vásárlásaink egyre nagyobb részét bevásárlóközpontokban, szupermarketekben bonyolítjuk le, így nagyon fontos lenne, hogy minél több üzletben jelenjenek meg az ökológiai gazdálkodásból, vagy méltányos kereskedelemből (fair trade) származó termékek.” – mondta Kapitányné Sándor Szilvia, a Magyar Természetvédők Szövetsége programvezetője.

„A bevásárlóközpontok térnyerésével párhuzamosan sokan keresik a régi ízeket, hagyományos élelmiszereket, a termelői piac hangulatát is. Szeretnénk, ha a kiállítás nyomán sokan kedvet kapnának a kertészkedéshez, vagy ahhoz, hogy kilátogassanak a helyi termelői piacra.” – tette hozzá Szauer Rózsa a  Nők a Balatonért Egyesület munkatársa.

A kiállításhoz kapcsolódóan a látogatók egy teszt segítségével képet kaphatnak arról, mennyire tudatos fogyasztók, és felmérhetik azt is, hogy mennyire alaposan nézték meg a kiállítást. Emellett bevásárlós játék is várja a szórakozni vágyókat.

A kiállítás Balatonedericsen az iskolában, január 9-16-ig, 16-21ig Balatonalmádiban, a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumban napközben látható. Megrendezését a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programja támogatta.

 További képek:

Bővebben: "LÁSS A POLCOK MÖGÉ!" kiállítás

Ünnepi üdvözlet

A(z) kARÁCSONYI LAP NABE.jpg megjelenítése

FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS KÖRNYEZETI SZEMPONTJAINAK MEGVALÓSÍTÁSA A BALATON RÉGIÓBAN

Elnök asszonyunk Szauer Rózsa 2016. November 22-én Siófokon tartott előadást, népszerűsítve egyesületünk tevékenységei közül  akörnyezet és egészségkímélő háztartási szerek használatát.  A konferencia témája a fenntartható fejlődés környezeti szempontjainak megvalósítása a Balaton régióban volt. 

 

Öt akció a hulladékcsökkentésért a Balatonnál

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét alkalmából több akciót szervezett a Nők a Balatonért Egyesület november 19-29 között.

A kampány célja idén is a figyelemfelhívás, a hulladékokkal kapcsolatos szemléletformálás volt, minél több önkéntes bevonásával. Hogy mennyire egyszerű módon csökkenthető a hulladék mennyisége a háztartásokban, azt a környezeti tanácsadókkal számos formában igyekeztünk megismertetni. Hasznos ajándékokkal ösztönöztük a csatlakozókat. Képgalériák folyamatosan elérhetőek itt.

Összefoglalók következnek:

Bővebben: Öt akció a hulladékcsökkentésért a Balatonnál

Környezeti tanácsadással a hulladékok csökkentéséért

Európai Hulladékcsökkentési Hét

 

A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata kereken hatvan akciót szervez, november 19-és 29 között, tagszervezeteivel az Európai Hulladékcsökkentési Héten, amihez Nők a BalatonértEgyesület is csatlakozott. A kampány célja idén is a figyelemfelhívás, a hulladékokkal kapcsolatos szemléletformálás, minél több önkéntes bevonásával. Hogy mennyire egyszerű módon csökkenthető a hulladék mennyisége a háztartásokban, azt a környezeti tanácsadókkal számos formában igyekszünk megismertetni. Hasznos ajándékokkal ösztönözni is fogjuk az alábbi akciókhoz csatlakozókat:

 

Bővebben: Környezeti tanácsadással a hulladékok csökkentéséért

Alkategóriák